Welkom bij popkoor O Jee

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Popkoor O Jee bestaat sinds 5 oktober 1992 en telt momenteel ruim 30 gedreven amateurzangers en – zangeressen. De oprichters werden voor de naam van het koor, “O Jee”, geïnspireerd door de typetjes “addere jonguruh” van het populaire duo Koot en de Bie. In 2007 heeft dirigent Mathieu Smit het roer overgenomen bij O Jee. Het koor heeft zich met de tijd mee ontwikkeld: mappen weg, meer aandacht voor presentatie en uitstraling.  


Humor en gezelligheid staan bij O Jee hoog in het vaandel, maar natuurlijk wordt er ook serieus geoefend. Elke week staan enkele nummers uit het repertoire centraal, waarbij elke stemgroep zijn partij intensief doorneemt. De arrangementen worden tijdens de repetities ingestudeerd vanaf bladmuziek. Enige voorbereiding thuis aan de hand van oefenbestanden wordt actief aangemoedigd zodat de liedjes snel eigen kunnen worden gemaakt.  


Sinds 2012 organiseert O Jee het gezellige en succesvolle benefiet korenfestival Voices4Life. In 2017 is het groot feest, dan viert O Jee haar 25-jarig jubileum.